donderdag, april 16, 2009

Wat een drukte hier!

Eindelijk, eindelijk daar is ie dan zelf!
Na al die tijd zijn ze er dan en geloof me, ze bevallen prima!
Ik ben onderweg wat hobbels en obstakels tegen gekomen, die zeker niet de minste waren, maar het gaat nu echt de goeie kant op. Wel kost het verwerken van nog veel moeite. Het besef wat er de laatste weken allemaal is gebeurd komt langzaam opgang. Herinneringen van de eerste week komen vaag terug en nieuwe, onbekende situaties overvallen me.

Verschillende emoties komen voorbij, natuurlijk de vreugde van een succesvolle transplantatie. Maar ik sta toch ook vaak stil bij mijn donor. Zonder hem/haar was dit niet gelukt. Wat een ongelofelijk mooi gebaar je kan maken als je zelf niet meer verder kan. Een ontzettend moeilijke keuze voor de nabestaande voor wie mijn kans op een nieuw leven het einde van hun naaste liefde betekende. Een dubbel gevoel. Aan mijn kant de vreugde, aan de andere kant verdriet.
Zo dicht bij elkaar...

33 reacties:

salty zei

Hallo Twan,

Wat geweldig dat je je beter begint te voelen en dat je kunt gaan genieten van je "nieuwe longen". Mijn broertje ligt ook bij je op de afdeling, hij is afgelopen paaszondag getransplanteerd. Ik blijf je volgen en wens je veel succes bij je verdere herstel.

Astrid van Heeringen

Anoniem zei

Haaaa Twan,

Heel erg van harte gefeliciteerd!!!
Ik ben super super blij voor je.
Geniet er van.

Liefs Gertie

Anoniem zei

Voelt zo goed om iets te lezen, dat je weer zelfs hebt geschreven - je bent er weer! Ik ben zo blij voor je! Nu begint het genieten van je nieuwe leven! Let it rock!

Marion Somers zei

Klopt Twan, Vreugde en verdriet liggen heel dicht bij elkaar. Maar ik weet bijna zeker dat de nabestaande het heel fijn vinden dat er een stukje van hem of haar verder leeft. Het is heel fijn te lezen dat het zo goed met je gaat, kop op en snel naar Reek. Daar wachten ze op je!!!! Ik heb Christien vandaag gesproken en ze klonk erg opgewekt, een heel goed teken. Twan ze is erg trots op je. Gr Marion (Post Oss)

Anoniem zei

Daar ben ik weer, net zoals jij
Ik leef zo met alles mee. En het doet me goed dit te lezen.
Ga zo door!!
Jolanda (moeder cf-er)

Cash en Els zei

Beste Twan, hier hebben we op zitten wachten, een berichtje van "de master himself". Geweldig dat je al een klein beetje rond loopt en van alle slangen bent verlost. Ga zo door!!

Groeten uit Den Haag, Els (CF)

Anoniem zei

hallo twan

echt leuk om dit te horen dat het eindelijk goed begint te komen..

je geeft echt hoop....

groetjes fatma

Kyara zei

Hallo Twan,

Ik ben blij te lezen dat het allemaal goed met je gaat. Ik hoop dat je snel weer naar huis kunt komen. En dan genieten van je "second life"

xx Kyara!

Monique zei

Wouw Twan zelf weer on-line!!!!! En hoe, gelijk een mooi stukje waar je de mega tegenstelling weet te benoemen. Het is wat joh, maar het is jou zo ontzettend gegund. Het is prachtig dat die longen nu van jouw zijn en voortleven. Breathing in and breathing out man!!!!!!!!

Groeten, Monique

Mars zei

Lieve Twan,

Wat heb je dat mooi beschreven. Wat moet het inderdaad allemaal wennen en soms verwarrend zijn. Ik kan het me niet eens voorstellen.
Maar ik wilde even zeggen dat ik echt heel erg bewonder hoe jij het allemaal doet en je over de grote obstakels wist te komen.
Ik heb zojuist naar je gezwaaid, ik zit namelijk tegenover je: in de Universiteitsbibliotheek. Ik hoop dat je t gezien hebt;-)

Twan, zet 'm op, ga zo door. Je bent écht een kanjer.

Liefs,Mars

Veronica zei

Hoi Twan,
Geweldig dat je zelf weer iets schrijft........het is en blijft idd bizar hoe tegenstrijdig het gevoel kan zijn. Het is natuurlijk heel bijzonder dat jij de kans die de donor niet had wel hebt gekregen zodat er toch iets voortleeft. Geniet er van met respect.....maar dat is jouw wel toevertrouwt. Hoop dat je snel naar huis mag om echt aan je Second Life te beginnen. Liefs, Veronica

Cobi zei

Hoi Twan, wat geweldig dat je er weer bent, en dat het zo de goede kant op gaat.
Je geeft ons allemaal hoop!
En wat een super mens ben je, dat je zo aan je donor denkt! Vreugde en verdriet ligt heel dicht bij elkaar, maar de nabestaande zullen heel erg blij zijn als ze zouden weten dat jij een nieuw leven hebt gekregen door hun dierbare. Wens je heel veel sterkte en geluk toe. Groetjes Cobi

Jan Hoogweg zei

Hey Twan,

Respect! Ik moet zeggen, hiervoor had ik nog nooit van CF gehoord. Wat een strijd... Zo goed om weer iets van jou zelf te lezen.

Groeten,
Jan

Anoniem zei

Superman!
Monique xx

Anoniem zei

Hallo Twan,
Geweldig, je beschrijft het allemaal zo goed. Daarom zal het echt super met jou gaan. Ik leef mee,
Jennifer (moeder LTX)

Anoniem zei

Ha Twan
HARTELIJK GEFELICITEERD met je nieuwe longen. Geniet er van!!!
We hopen dat je snel weer naar huis mag nu het beter met je gaat en je snel weer te spreken.

Groetjes Fam. Verbruggen uit Someren

Maarten zei

Goed om weer een siets van Twan zelf te "horen" en dan meteen van die mooie woorden in je laatste allinea.

Zet hem op men, je hebt het hartstikke verdiend!!

Anoniem zei

Yesss,daar is Twan,super om een bericht van je eigen hand te lezen.Er zal idd heel wat door je koppie spelen maar je hebt het gered Twan,hou je haaks!!

Grts,Kitty en de Zoompjes

Anoniem zei

Twan!wat goed om iets van je zelf te horen!
Super dat het de goede kant op gaat!!:D
Keep the good work going!!
Liefs Hanneke

Petra zei

Geweldig Twan gefeliciteerd, ik heb veel aan je gedacht en elke keer kijken in het cafe of er wat geschreven is geniet van je second live.
gr PEET (moeder van Maarten met CF)

Anoniem zei

Goed dat je zelf weer wat kan schrijven en hoe treffend de gevoelens, maar ik denk maar zo dat de donor met liefde de longen aan jou heeft nagelaten.
Succes met je verdere herstel lichamelijk en geestelijk.
Erna

.... zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Hoi Twanneman SUPER-SUPER dat je weer zelf aan het tikken bent,ik ben echt blij voor je dat het wat beter gaat,kan je lekker gaan genieten van je nieuwe longen,heel veel groetjes en sterkte van (cf) Margriet.

.... zei

Hoi Twan,

Wat super dat je nieuwe longen hebt gekregen. Ik volg je belevenissen aldoor via CF cafe.

Geniet van je 2de leven.

Groetjes Esther
(mama van Ruben (2 jaar) met CF)

ps ik was degene die mijn berichtje verwijderd had,... beetje spelfoutjes enzo :-)

Marian zei

hey Twan

geweldig dat het zo goed vooruit gaat!

Anoniem zei

Hey Twan,

Wat ontzettend fijn dat je er zelf weer bent! En kijk naar buiten, wat een prachtig weer het is.
Nog even volhouden en dan kan je eindelijk ook lekker gaan genieten!
Je hebt het echt verdiend!

Laat je nu nog maar even lekker in de watten leggen, al wil je dat misschien niet meer, want het drukke leven komt er voor jou aan!

Liefs Wendy

Anoniem zei

Hallo Twan
kennen doe je me niet ,maar toch leef ik erg met je mee
Elke dag loer ik even op je site om te lezen hoe het met je gaat.Fijn dat het nu de goede kant op gaat en de hobbel de bobbel weg nu op een asvalt weg begint te lijken.
zelf ben ik de partner van een nier getransplanteerde
ik weet een heel klein beetje hoe je je voelt,al valt het natuurlijk niet te vergelijken.ik wens je een heel fijn week-end toe en natuurlijk een voorspoedig herstel
liefs en houd goede moed
Gerry

Anoniem zei

Hoi Twan en familie,

Geweldig , het gaat de goede kant op en nou volhouden!! Wij hebben daar alle vertrouwen in met die positieve kijk van jullie allemaal. We hopen dat vele, vele mensen jouw leven zullen volgen en daardoor nog meer beseffen dat je DONOR moet worden. Natuurlijk is het ontzettend waar wat je zelf in de laatste regels schrijft maar het moet mooi zijn om te weten dat een donor zoveels goed doet. Wij zullen het promoten. Hopelijk gauw tot ziens in Reek. Teun en Ans.

Fred zei

Hoi Twan,

hartstikke fijn dat je zelf weer schrijft!
Hou je haaks daar en tot horen.

Fred

Rens Huvenaars zei

En de highscore behalen met bowlen op de Wii!

Anoniem zei

ey twan goed om te horen dat het goede kant op gaan ik volg je al een hele tijd.

mijn vader is 2 maanden geleden overleden aan lch ziekte met de longen bij hem was de transplantatie telaat gekomen jammer genoeg.

José zei

Hoi Twan, wij zijn heel blij voor je dat `t zo gaat. Kan me voorstellen dat de emoties af en toe flink opspelen. Je hebt hier lang naar toe gewerkt en uitgekeken en dan is daar plotseling HET GROTE NIEUWS!Je hebt heel wat moeten doorstaan. Super zoals jij dat hebt gedaan. En ga er maar vanuit dat de nabestaanden het fijn vinden dat ze iemand heel blij hebben kunnen maken, ondanks het verlies van hun dierbare. Het is inderdaad `n dubbelgevoel,vreugde en verdriet liggen dan wel heel dicht bijelkaar!Hoop dat je dit snel `n goed plekje kunt geven en gaan genieten van je SECOND LIFE!DIT HEB JIJ ECHT VERDIEND!Wens je heel veel sterkte en geluk toe! Groetjes, Tante José

cisca zei

Hallo Twan.

Vanuit Grave wensen wij je een snel herstel toe.


groeten. Cisca