woensdag, april 08, 2009

Mooie vooruitgang!!

Hallo mensen,

Na de kleine terugval van gister zijn er vandaag veel positieve berichten te melden. Gisteravond was papa bij Twan langs geweest, hij zag er toen goed uit en had niet meer zo veel last van pijn. Twan heeft weer wat beter kunnen slapen en hij voelde zich vanochtend goed. Hij was deze morgen 2 keer uit bed geweest om anderhalf uur op de stoel te gaan zitten, vanavond deed hij er nog een schepje boven op en hield het 2 uur vol, het gaat dus elke dag steeds beter.

Vanmiddag hebben ze bij Twan een katheter (een dun slangetje) in de epidurale ruimte ingebracht met behulp van een ruggenprik. De katheter wordt aangesloten op een pompje, die de pijnstiller gelijkmatig in het wervelkanaal pompt. Zo wordt er continu pijnstilling afgegeven tussen de vliezen rond het ruggenmerg. Hierbij krijgt Twan een kastje die hij zelf kan bedienen. Wanneer hij pijn voelt, kan hij met één druk op de knop zelf bepalen wanneer de pijn vermindert wordt. Deze pijnbestrijding wordt vaker gebruikt na heftige operaties. Twan heeft het supergoed gedaan, zo vertelde Tante Jose enthousiast, ze was aanwezig tijdens het plaatsen van de katheter. Ze kende Twan niet meer terug, het was een groot verschil met vanmorgen. Hij is nu pijnvrij en wordt weer verwend met ijsjes.

De psychiater was even bij Twan op bezoek geweest. Deze kwam met Twan praten, omdat Twan veel angsten heeft. Hij slaapt hierdoor slechter en sukkelt heel veel met de gedachten in zijn hoofd dat er iets ergs kan gebeuren, wat helemaal niet het geval hoeft te zijn. Het komt vaak voor dat patiënten in contact komen met de psychiater vlak na zo’n operatie.

Twan is nu verlost van zijn neussonde die ze hebben verwijderd, Twan kan nu ook goed zelfstandig drinken. Vanmiddag zijn er foto’s gemaakt van Twan z’n longen, ze vermoeden dat er sprake is van een lichte onsteking, afstoting of vocht op de longen. Hier hebben ze nog geen duidelijkheid over, maar ze kunnen dit goed behandelen. We zijn dus weer een mooie stap vooruit en hopen dat de dag van morgen weer net zo positief zal verlopen.

[mark]

13 reacties:

Marjolein zei

Een ruggenprik is inderdaad heel fijn. Zonder pijn kan je zoveel sneller vooruit.

En zooo lang op de stoel gezeten, Superman!

Ga zo door!

Marcia zei

Wat een mooie berichten!! Jullie zullen wel trots zijn.

Liefs Marcia

jantine zei

Hey Twan en Familie, Super dat het steeds een stapje vooruit gaat. Geweldig!!!! Hoop dat het iedere dag een beetje beter gaat.veel sterkte en lieve groet, jantine

Marion Somers zei

Knap gedaan Twan, z'n verdoving is heel erg fijn (ik spreek uit ervaring). Dat is een hele verbetering. Fijn dat je weer een grote stap vooruit hebt gemaakt!! Maar ja Twan, we verwachten van jou niet anders meer. Ik heb heel veel bewondering voor jou. Maar met z'n sterkte fam. om je heen kun je de hele wereld aan.Ga zo door!! Gr Marion

Nathalie zei

Een mooi positief stapje vooruit weer, fijn om te lezen!

Liefs en keep up the good spirit, liefs van Naatje

Bjorn zei

Hey Twan, mooi gedaan tot nu toe, vind het echt super van je !!! En ook al lekker langs dat bed zitten, echt super, hou zo vol. Maar daar ben ik niet bang voor.

Succes verder, Bjorn

Anoniem zei

Twan, je mag best bang zijn hoor!
Schijt aan wat de rest er over zegt, of over denkt!

Er is ook zoveel gebeurt...tis niet niks!

Maar Twanneman, we zijn allemaal zo trots op je! Dus zet hem op verkuhhhhhhhh!!!

Monique xx

ZeuSje zei

Yeah! You can do it!

Maarten zei

Goed te lezen dat het zo vooruit gaatmet Twan,

Sterkte met het herstel ! Ik blijf duimen voor je dat het maar lekker snel mag gaan.

Hans Laarhuis zei

Twan, ik ben Hans Laarhuis, ben wel een stukje ouder dan jij maar sta ook op de longtransplantatielijst.
Ik zie dat jij binnen iets meer dan een week na de transplantatie al weer aardig aan de beterende hand bent.
Hartstikke tof en ik wens je verder nog veel meer beterschap.
Groeten.
Hans Laarhuis

lielie zei

Ga zo door twannie!
Denk aan jullie.

liefs Annelie

Naomi zei

Twanneman! Echt super dat je zo goed gaat zeg. Ga zo door he :). Jij bikkel!
Heb ff geen internet, dus zit nu stiekem op mn werk je blog te checken :P.

Hang on daar he!

Xje

Anoniem zei

Hoi Twan,
Wilde je even succes en sterkte wensen. Gr. Erik-Jan (maatschap fysiotherapie Grave)