zaterdag, april 04, 2009

Mooie longen

Hallo trouwe lezers,

Christien is om 7:15 bij twan langs geweest om te kijken hoe het is. Hij was al helemaal verzorgd door de zuster die de hele nacht bij twan is geweest. Twan heeft vannacht 39 graden koorts gehad, maar nu is hij weer stabiel. Hij kan door de beademing weer niet praten, maar was wel bij bewustzijn. Zijn ogen vertelden "ik wil iets zeggen, maar die stomme buis zit weer in mijn mond".

De zuster vertelde dat het overmatige vocht dat in zijn longen zat grotendeels weer weg is. Zijn bloeddruk is nu iets te laag, hiervoor krijgt hij medicijnen waardoor het stabiel blijft.

Om 9:30 kwam de longarts langs die een bronchoscopie van Twan zijn longen wilde maken. (bronchoscopie is een dunne van buiten bestuurbare flexibele slang met een lens, hiermee kunnen ze de luchtwegen bekijken van binnen met een bronchoscoop die via de mond of neus naar binnen gaat). Christien mocht ook mee kijken en ze zag dat de longen er heel mooi uitzagen, er mankeerde helemaal niks aan. De vorige drager is dus heel zuinig met zijn longen om gegaan en ze verkeren nog in hele goede staat, Twan kennende zal hij hier dankbaar gebruik van maken en proberen dit zolang mogelijk goed te houden. De longarts keek of er een onsteking zat bij de aanhechting van de longen, dit zit vastgenaaid aan de long- en longslagader. Daarnaast heeft hij een kweekje afgenomen waarmee ze kunnen zien of er een ontsteking zit. Dit zag er goed uit. Twan heeft hierdoor vanochtend veel geslapen, hij kwam af en toe weer even bij.

Kortom de situatie is goed, ze kunnen alles tot nog toe onder controle houden. Voor Twan zijn dit wel hele vervelende dagen die hij het liefst zo snel mogelijk doorheen wil komen, want Twan is nog heel vatbaar voor pijntjes waar hij zich doorheen moet bijten. Hier had hij vantevoren natuurlijk wel rekening mee gehouden en hij weet dat dit erbij hoort.

[mark]

10 reacties:

Marjolein zei

Goed om te horen dat zijn longen er goed uitzien!

Kan Twan misschien een letterkaart krijgen zodat hij met zijn vingers via de letters kan aangeven wat hij wil?
Ik ben 24 uur wakker geweest met de tube in mijn keel (nog niet eens heel lang) en voor mij was die letterkaart echt geweldig

Marion Somers zei

Wat spannend allemaal zeg, wel fijn dat de longen mooi zijn. Twan heeft dit ook verdient. Kop op en heel veel sterkte. Gr Marion

Anoniem zei

Heel veel sterkte, ik hoop zo dat het allemaal goed komt!

anne-marie zei

Hoi Twan Kan me voorstellen dat je hier al wel een idee van had,maar dat het nu toch even tegenvalt.
Het lijkt me goed om maar de rust te nemen .
De letterkaart van Marjolein lijkt me ook een goed idee.
Verder leven we met je mee,met je wel en wee
groetjes anne-marie

lielie zei

Fijn dat het er allemaal goed uitziet! Hopelijk mag je snel van de beademing!
denk aan je/Jullie!

liefs Annelie

Monique zei

Super nieuws!!!!!! Ik was zelf ff een paar dagen weg (keek elke dag de laatste tijd) en toen ik terug kwam,. YES!!!! Longen voor Twan. Het is nu nog even lastig misschien maar het gaat echt goed komen hoor!!!!!!! Ik duim me suf.

Greets, Monique

Ed zei

Twanneman! Lage bloeddruk is wel eens goed voor een druktemakertje als jij. Je laat je toch niet stoppen, dus nu ook niet ;)

M.a.w. lekker doorgaan zo, sportschoentjes staan gepoetst, kies jij de rest van de outfit zelf maar (iets rose... :P)

Hou je haaks kerel, we zijn met zn allen trots op je!

Anoniem zei

Je hebt het verdiend! Ik word emotioneel van het lezen omdat ik zoveel ook zelf herken met mijn straks 6 jaar oude longen. Zet hem op Twan!
Groetjes,
Shanna

John zei

Al met al toch positieve berichten. Fijn om te lezen steeds. Sterkte Twan met het (nog) verplicht stil moeten zijn.

John.

Anoniem zei

Gaat goed komen!

Liefs Monique XX