dinsdag, april 07, 2009

Slecht geslapen

Vannacht was het onrustig op de I.C-afdeling. Twan heeft bijna geen oog dicht gedaan, want hij had weer veel pijn. Op vrijdag was er al sprake van veel vocht in zijn longen, dit is vannacht weer teruggekomen. Hierdoor kan hij heel moeilijk ademen en krijgt Twan 10 liter zuurstof, dit met behulp van een kapje waarvan Twan 40% van de zuurstof op kan nemen. Verder kreeg Twan het medicijn Lasix, waardoor hij beter kan plassen, dit ging goed en de hoeveelheid vocht in de longen is daardoor weer afgenomen. Vanochtend ging het al weer wat beter met Twan. De broeder was wel een beetje geschrokken en vertelde dat de situatie niet veel weg had van de terugval op vrijdag. Gister werd er nog gesproken over het feit dat Twan het zo goed doet, dat hij in principe morgen weer naar de longafdeling kan, hierop kwamen ze vandaag terug en deelden mee dat het beter is dat Twan toch nog even op de I.C blijft.

Begin van de middag kwam Wietse, de fysiotherapeut van Twan weer even langs om hem net als gister weer even uit bed te helpen, zodat Twan weer even lekker rustig op de stoel kan zitten. Het viel niet mee, maar Twan hield het goed vol en heeft zeker een uur op de stoel gezeten. We zijn blij dat Wietse af en toe even bij Twan langs komt, want hij kan Twan altijd moed in praten. Christien krijgt er van binnen een warm gevoel van als ze ziet dat hij met Twan aan het praten is, omdat dit voor Twan een goede mentale opsteker is, hierdoor kan hij de pijn overwinnen.

Twan krijgt op de I.C alle voeding binnen via de sonde, hierdoor heeft hij er een nieuwe eetgewoonte bij gekregen. Namelijk het eten van ijsjes, heel veel ijsjes, dit vind hij heerlijk vanwege de grote pijn in zijn keel. Het lijkt weer als vroeger, nét een klein kind die dolblij is met een ijsje, door zijn slappe armen kan hij het maar net vast houden, soms valt het ijsje uit zijn hand en moet hij hierbij geholpen worden.

Tante Tonnie was de hele middag bij Twan geweest en vertelde dat het alweer wat beter ging dan vanmorgen. Na de middag is Bart (een vriend van Twan) een uurtje langs geweest. Ze hadden bij Twan de koorts opgemeten, omdat Twan het warm had, gelukkig was de temperatuur gewoon goed en het gaat weer in kleine stapjes vooruit.

[mark]

11 reacties:

Marion Somers zei

Kop op, een ijsje op zijn tijd is nooit weg, geniet er maar lekker van Twan. Heel goed Twan dat je al een uur naast je bed hebt gezeten. Blijf positief, dan komt het wel goed. Heel veel sterkte van Marion en Marcel HOV oss.

Anoniem zei

Beste Twan,
Ik wou je even heel veel sterkte wensen.
Mijn vader is zelf 31 maart geholpen en ligt ook nog in het ziekenhuis op de verpleegafdeling hij maakt het goed en ik weet precies wat jij en je familie doormaken.
Geef het niet op want je krijgt er iets heel moois voor terug dus blijf knokken.
Ik zal je Blog blijven volgen want ben erg benieuwt, maar zoals het er nu uit ziet is alles erg positief.
Dus zet hem op !!!!

Groetjes Tamara Barentsen

Anoniem zei

Nou Twan, je weet het wel spannend te houden. Wij blijven allemaal superpositief over jouw herstel, dus als jij het af en toe even niet meer ziet zitten, geen nood, wij sturen die positiviteit toch wel door naar jou, Peter, Christien en Marc.
Hou vol mensen!
We denken aan jullie!
Groetjes, Rien, José en kids

sandy zei

He twan,

He he Eindelijk nieuwe longen. Je hebt denken wij het record wachttijd gehaald!! Maar nu flink opknappen, niet te snel willen want het gaat echt goed komen! we wensen je vanuit friesland heel veel sterkte, kracht en succes toe...
groetjes sandy en arjan

Anoniem zei

Hey Twanneman...

Ik ga je echt wel opzoeken dus he 27 april als ik op controle moet...

Dus zorg dat je netjes op je stoel zit. Zal een koelbox's vol ijsjes voor je mee Brengen...

Monique xx

Anoniem zei

Eindelijk heb je ze. Doe rustig aan, niet te snel naar de afdeling ... uit ervaring.
Wij duimen nog voor jou.
Moeder van een LTX
Jennifer

Hans zei

Als je je realiseert wat er allemaal gebeurd is bij de longtransplantatie, dan is het telkens weer een wonder om te zien hoe snel het lichaam herstelt. Oke, het gaat met horten en stoten, met ups en downs maar het gaat wel vooruit.
Volgens mij heeft Twan verlatingsangst. Na zo lang in Utrecht gelegen te hebben wil ie niet meer naar Reek en naar zijn supersnelle en flitsende bolide.
Lieve Christien en beste Peter en Marc, zeg maar tegen Twan dat we de 21e a.s. weer FOK vergadering in Utrecht hebben en als we Twan dan nog steeds daar aantreffen, dragen Fred en ondegetekende hem persoonlijk naar huis,
Hans
PS Ook een hartelijke groet van Fred en van Jacquelien (NCFS)

Anoniem zei

haha, lekker veel ijsjes eten!
nog veel sterkte
en hou het vol twan!
kusjes van renske!

Anoniem zei

Ha Twan
Met Margriet,ik hoop dat je je toch weer wat beter voelt en dat je ook weer beter kan slapen,je bent echt een sterke jongen zo te zien blijf maar goed positief en alles komt goed groetjes en veel beterschap word je toegewenst door Margriet.

Anoniem zei

Ha Twan! Neem die kleine terugslag niet al te serieus. Zet hem op, ik weet dat je het kan en je alle steun vooral van je ouders en mark nodig hebt. Tot binnenkort.
Veel sterkte.
Groet Laurens & Christine

Anoniem zei

Beste Twan,

heb vandaag je he;e verhaal bijna uitgelezen. Ik lag op het moment dat jij werd getransplanteerd in groningen voor de screening..

hoorde van me overbuurvrouw Brenda Weegberg dat jij werd geopeerd..

Vind je supers sterk, houden zo veel sterkte fatma