maandag, april 06, 2009

Twan is high!

Goedenavond mensen,

De nieuwe week is weer begonnen, Twan heeft een druk weekendje achter de rug gehad. We merken dat hij door de drugs die hij gebruikt, ventolin (voor de benauwdheid), zijn gedrag andere vormen aanneemt, Twan wordt een beetje high, wanneer hij zijn ogen sluit spoken er allemaal rare dingen in zijn hoofd, hij ziet rode muren, allemaal rare wezens en kijkt een beetje stoned. Verder merken we dat Twan het helemaal heeft gehad, alle pijntjes worden hem allemaal te veel. Hij liet dit duidelijk merken door zijn handelingen, in zijn ogen zag je enige vorm van boosheid. Mama was gezellig aan het praten, hierop werd ze onderbroken door Twan “VER…..DOM…..ME….. wat interesseert mij dat nou, ik wil hier weg” klonk het met een moeizame, trage stem, hierop maakte de verpleegkundige een grapje en gaf Twan een hand “oké, dat is afgesproken!!!” Toen werd er weer even gelachen.

Gister had Twan gevraagd of hij even uit bed mag, hij gaf aan dat hij dit heel graag wil, ondanks dit niet gebruikelijk is. Vanmiddag kwam de fysiotherapeut langs, waar Twan veel contact mee heeft gehad gedurende zijn verblijf in het ziekenhuis. Hij zorgde ervoor dat Twan uit zijn bed werd geholpen, zodat hij even op een stoel kon gaan zitten. Dit was wel een hele opluchting, want het valt ook niet mee om 24 uur per dag in dezelfde houding op bed te liggen, aangezien Twan geen mogelijkheid heeft om te draaien met de drains waar hij aan vastzit.

Op Twan zijn buik zaten 4 drains, de 2 buitenste hiervan zijn vanmiddag weggehaald. De situatie is nog steeds lekker stabiel, er zijn weinig tegenslagen te melden. We hopen dat Twan op donderdag van de I.C af mag, zodat hij weer op de longafdeling terecht kan, waar zijn oude kamer helemaal netjes schoon op hem zit te wachten, dit omdat er geen stoffen achter mogen blijven van Twan, vóór zijn transplantatie.

Vanmiddag zijn tante Riet en Sanne even bij Twan op bezoek geweest, dat was heel leuk!! Christien is vanmorgen even snel naar huis gereden om vanmiddag een paar klanten te doen, om daarna weer terug naar Twan te gaan samen met Papa en Jan Schuts (vriend van Twan). Ik neem mijn petje af voor Christien, ze is alle dagen telkens nadrukkelijk bij Twan aanwezig geweest om hem te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Het zal Twan ook goed doen dat 1 van zijn vrienden vandaag langs komt.

[mark]

20 reacties:

Anoniem zei

Veel sterkte gewenst met de laatste loodjes en dat je maar snel naar je oude afdeling mag gaan en daarna heeeel snel terug naar de Reek. TOITOITOI!!!!
Groetjes Rob & Ingrid

Monique zei

Boos zijn is prima man!!!!!! Je wil zitten, lopen, rennen, springen! YES YES YES. Hou vol Twan. Dit duurt maar kort ten opzichte van je wachttijd. Je bent heeeeeeel erg ver op weg naar iets geweldigs. Een super conditie!!!!!

Marion Somers zei

Ik vind het super om te lezen dat Twan even mocht zitten( inderdaad Christien je zei het al tegen mij). Het is een groot wonder, donderdag krijg je nieuwe longen en maandag zit je al even naast je bed. Super Twan !!! De mensen in Reek zien je zo weer terug. Mark ik vind het super dat je "ons" zo goed op de hoogte houdt, bedankt!!Heel veel sterkte Gr. Marion

Anoniem zei

wow!
kan je een paar dagen niet op internet... en dan ontdek je dit!!Wat super!! wat een goed nieuws!!
Twan, GO for it man! je nieuwe leven is begonnen! de eerste stap is gezet!
Succes en hopelijk kan je er snel van gaan genieten!!
Liefs Hanneke

Anoniem zei

jij boos?
ga zo door jongen. en mark, voor jouw ook een pluim, je doet het geweldig
de hekkies

dennis en anneleine zei

hoi Twan,
Super nieuws van jou natuurlijk! gaat met een lekker gangetje vooruit, had niet anders verwacht van je!

Mark idd super dat je ons elke dag op de hoogte houdt, dat is zo belangrijk (weet jij als geen ander) ,super!

Wij willen jullie succes wensen aankomende dagen! groetjes.

Willem zei

Geweldig Twan!
Heb veel respect voor je.

Groet
Willem B

Anoniem zei

de laatste loodjes wegen idd vaak het zwaarst.
Maar jullie zijn nu zo ver gekomen!!! Twan zet hem op jongen........en vecht nog even door naar je nieuwe leven.
Mark........geweldig dat je ons zo goed op de hoogte houd.
Hoop dat het snel een stuk comfortabeler wordt zodat Twan echt kan gaan werken aan het herstel.

Irèneke's wereld zei

Boos worden is een goed teken Twan! ;-)
Je oude kamer op B3 West lonkt en heel in de verte vast ook De Reek!

Mark, kun jij nog een keer Twan's adres hier neerzetten? Er zijn vast meer mensen die Twan iets willen opsturen... =D

Groetjes,
Irène

Twan zei

Ja hoor!

Twan Martens
afdeling: B3 West - kamer 29
p/a UMC Utrecht
Postbus 85500
3508 GA Utrecht

Anoniem zei

Hallo Allemaal,

klinkt wéér goed!

De groeten en blijf zo doorgaan!

Fred

Anoniem zei

Ja Remke, Twanneman ziet ze ook vliegen, net als jij toen hhahhahah. Maar hij vloekt en terecht! Ik lig helemaal om Twan in een deuk! Dat gevloek laat zien hoe sterk dat ie is..Liefs Monique

Anoniem zei

Hoi Twan en familie,

fijn dat het zo goed gaat ik kijk de hele dag of er iets nieuws op de site staat en vind het erg spannend ik denk de hele dag aan jullie en wens jullie veel sterkte en geduld

groetjes Truus

Anoniem zei

Hoi Twan en familie,

fijn dat het zo goed gaat ik kijk de hele dag of er iets nieuws op de site staat en vind het erg spannend ik denk de hele dag aan jullie en wens jullie veel sterkte en geduld

groetjes Truus

Anoniem zei

gewoon GEWELDIG!

Lies, Lenia

Maarten zei

Wat klinkt dit allemaal goed,

Sterkte, en hou vol.

Groetjes Maarten

Cor en Nell zei

Goede Morgen
Twan,Peter Cristien en Mark
Mark, geweldig dat je ons zo goed op de hoogte houd.Dit nieuws gaat voor de krant, en inderdaad je bent een prima verslagever.
Twan ook voor vandaag weer, zet hem op!
groetjes Oom Cor en Tante Nell

Bjorn zei

Hey Twan,

Mooi om te horen dat je het zo goed. Zoals ik al zei, geen onzin, die dingen erin en gaan genieten. Hoe zo vol !!! Nog even en je kunt echt met je nieuwe leven beginnnen !!!

Gr Bjorn

Ed zei

High Roller Twan!

Lekker doorgaan zo kerel, dan komt het allemaal vanzelf goed kerel. Wij hebben er vertrouwen in!

Gr Ed

Anoniem zei

Hee twan,
Ik hoorde via je vader dat je inmiddels je langverwachtte operatie achter de rug hebt. Ik vind het heel bijzonder. Wil je even heel veel succes en sterkte wensen en hoop je snel een keer te zien. Gr Erik-Jan (maatschap fysiotherapie Grave)