maandag, september 22, 2008

ACTIE!!

OPROEP GROTE DEMONSTRATIE DEN HAAG

Beste wachtlijstpatiënt, getransplanteerde, lotgenoot, familie of kennis van voorgenoemde of sympathisant! Verander de Wet Orgaandonatie en doe mee met onderstaande acties!

Actie 1

Kom naar demonstratie in Den Haag op 25 september a.s.
De Stichting Transplantatie Nu (STN) organiseert op 25 september a.s. een grote demonstratie!

Waar: op het Binnenhof Plein 2 te Den Haag.

Voor route: klik hier

Aanvang: 9:30 uur. Aansluitend begint de hoorzitting waarbij we zoveel mogelijk mensen naar binnen willen loodsen. De rest blijft buiten demonstreren tot de hoorzitting is afgelopen.

Hoorzitting: rondetafelgesprek commissie VWS, Tijd: 10.30 – 12.30 uur, Plaats: de Thorbeckezaal.

Er zijn ongeveer 104 plekken voor het publiek.

Meenemen: wat lawaai maakt. Het is nu er op of er onder, dus roepen we zoveel mogelijk mensen op om op die dag te komen demonstreren en verzoeke iedereen om oude deksels, pannen & potten mee te nemen om het protest vergezeld te doen gaan van zoveel mogelijk lawaai! Na afloop laten we deze attributen uit protest achter op de stoep van de 2e kamer.

Waarom roepen we op om te demonstreren?

Minister Klink heeft gezegd dat hij de Wet Orgaandonatie niet wil aanpassen, terwijl deze op dit moment een heel slecht resultaat te zien geeft. Sterker nog, hij heeft een voorstel gedaan dat nóg minder orgaandonoren zal opleveren. Ondertussen laten meerdere onderzoeken en enquêtes zien dat twee derde van de Nederlandse bevolking vóór orgaandonatie is. Hoe kan de politiek hier dan tegen zijn?

We rekenen op een hoge opkomst.

Komt U ook, stuur dan een berichtje naar: info@stnu.nl met de mededeling ‘ik kom demonstreren, met … personen!Actie 2

Stuur mail naar Tweede Kamerleden

Niet iedereen is gezond genoeg om mee te komen demonstreren, dus zijn er nog wat actiemogelijkheden bedacht, die overigens ook voor ieder ander toegankelijk zijn! Vanuit de bevolking is er steun voor het vele werk dat de STN en vele anderen in de Coördinatiegroep Orgaandonatie verricht hebben. Ga vooral naar de actie website

www.iedereendonortenzij.nl

Daar vindt u een brief gericht aan de leden van de Tweede Kamer, die u met één druk op de knop kunt insturen. Ook kunt u daar desgewenst persoonlijke opmerkingen intypen die meegestuurd worden naar alle leden.

Voor info:

Sandra Polderman – programmacoördinator

Stichting Transplantatie Nu!
Groot Hertoginnelaan 34
Postbus 284, 1400 AG Bussum
Tel: (035) 691 26 68
Fax: (035) 691 93 34
www.stnu.nl

7 reacties:

Inkie zei

Zo, dat was eventjes kort actievoeren. Die brief was zo ondertekend. Naar Den Haag gaan gaat mij niet lukken, maar vast genoeg anderen die wel gaan.
Heb je een beetje leuk uitzicht nu? Of zie je toch vooral de binnenkant van je ogen? Rust ze uit en wordt snel wat fitter.
liefs, INkie

Cor en Nell zei

Tante Nell
Hoi Twan nou dit is tenminste weer een actie en hopelijk gaat die minister nu eens inzien dat het anders moet!Brief was dan ook voor ons snel getekend.
Wel jammer dat je nu al weer zo snel in het ziekenhuis ligt en die mooie kast staat te wachten op z`n inrichting. maar hopelijk komt er snel een perfecte oplossing voor jou. We duimen voor je!
groetjes van Oom Cor en Tante Nell

Wiet en Ine zei

He Twan, weer in Utrecht beland. Die actie ondersteunen we van harte, waarom kan het allemaal niet sneller. Rust maar lekker uit en spaar maar weer wat energie voor de komende tijd. Lieve groeten van Wiet, Ine, Willem, Aniek en Jet

alida zei

Hoi Twan,
Goeie actie nou?
Paul van den Elsakker heeft mij gevraagd of ik voor het Noorden een eventueel interview wil afgeven. Nou altijd natuurlijk. Want ondanks beperkte energie zijn we strijdbaar nietwaar.
Ik moest even grinniken om de reactie van Cor en Nell. Doe mooie kast ligt te wachten op z'n inrichting. Dacht ik dat ze het over je borstkas hadden die op z'n nieuwe longen liggen te wachten(inrichting).
Hou je het nog een beetje uit daar?

Groet Alida

Naomi zei

He Twanneman, hoe gaat ie daar? Ik heb de brief ondertekent hoor :). Laat ze maar eens verder kijken dan hun neus lang is! Anders ruk ik die longen persoonlijk uit zn lijf ;) (yeah sure).

Hang on daar he!

Liefs

Jan -José zei

Wij zijn natuurlijk ook van de partij en de brief ligt ondertekend bij de minister op z`n bordje!! Kijken of die oren en ogen open gaan!

Komen snel even om `t hoekje kijken.

Groeten ui Linschoten!

jan en riet zei

Hoi Twan
Die brief is ondertekend en heb hem doorgestuurd naar alle adressen op mn mail. Dus als die ook allemaal ondertekenen en doorsturen naar hun adressen.Zullen ze in Den Haag toch ook eindelijk eens wakker worden.Rust jij maar goed uit zodat je n beetje sterk blijft. Dan hopen en duimen wij voor heel snel nieuwe longen voor jou.Lieve groetjes;Jan en Riet